skip to Main Content

Sosialt – kjekt – sunt

Alpingruppen i Sandnes Idrettslag er alpinklubben med base i Ålsheia i Sirdalen. Frisk luft, sosialt for barn og voksne, konkurranse og god fysisk trening er stikkord. Alle kan begynne, og vi ser at måten vi trener på skaper motivasjon, engasjement og tilhørlighet for deltakere så vel som foreldre.

Meld inn familien i dag!!

Enkelt å bli med
Alpingruppen ønsker å være åpen og tilgjengelig for alle. Treningene foregår i Ålsheia i Sirdalen om vinteren, samt barmarkstrening hvor vi vektlegger kondisjon, balanse, styrke og koordinasjon. Denne treningen foregår ute som inne i Sandnes hele året. Vi legger opp til et aktivitetsnivå som skal passe alle og aktivitetene bærer preg av lek.

Sportslig og sunt miljø
Barna som deltar blir raskt engasjerte, og involverer seg i å oppnå sportslige resultater. Vi ser at deltakelsen i alpinbakken fører til god sosial kontakt mellom barna. Medlemmene i klubben er aktive, liker seg i frisk luft, og holder seg i form.

Aktive i alle aldersgrupper
Alpingruppen har aktive deltakere i de fleste aldersgrupper. Fra 4 år gamle gutter og jenter til de gode gamle veteranene.

Kjekt for store og små
Det legges stor vekt på det sosiale. Ungene i klubben blir raskt gode venner, og har det kjekt sammen i bakkene eller er på samlinger. De har alltid noen de kjenner når de kommer til Sirdalen.

Høyt aktivitetsnivå
Sandnes alpint satser på skiaktivitet hver helg fra skisenteret åpner sesongen (ca ved juletider) til april i form av trening, renn og frikjøring. I tillegg deltar de mest aktive medlemmer i klubben på skisamlinger på Fonna og SNØ (Lørenskog) i sommersesongen samt årlig skisamling i Østerrike i skolens høstferie. Vi har også egne barmarkssamlinger i Juni. Det legges opp til at det skal være kjekt å delta, men det er ikke nødvendig å være til stede hver helg. Aktiviteten skal være der for dem som vil, men det er opp til hver enkelt hvor mye en vil delta.

Klubb som satser på bredde
Det er naturligvis ulikt engasjement blant både utøvere og blant foreldre. Vi har det høyeste aktivitetsnivået om vinteren, så det er mulig å kombinere Alpint med sommeridretter som fotball, friidrett etc.

Alpinrenn
Klubben arrangerer også turer til bla Sauda, Hovden og andre steder hvor det arrangeres Alpinrenn. I tillegg arrangerer vi egne renn, hvor det er vanlig med deltakere fra hele regionen.

Finansiering
Klubben finansieres i hovedsak gjennom gode sponsorer, samt gjennom dugnadsarbeid utført av foreldre. Dugnadsarbeidet holdes hovedsaklig i nærområdet, og utføres på en ettermiddag eller 2 for hver familie i sesongen.

For medlemmene i klubben er kontingenten vanlig medlemskap i Sandnes idrettslag. Et familiemedlemskap i Sandnes idrettslag er for tiden 1.000 kroner. De aktive medlemmene får gjennom dette dekket følgende: Andel av sesongkort i Ålsheia, dagskort under renn (ved deltakelse andre steder) Startkontingenter på renn, samt andel av årlig klubbtur.

Alltid kjekt for store og små – meld dere inn nå!

For mer utfyllende informasjon og innmelding til klubben, ta kontakt med Jørgen Kjellerud, jorgen.kjellerod@mail.com, 408 79 002

Priser medlemskap:

  • Aktive over 17 år kr. 500,-
  • Aktive under 17 år kr. 500,-
  • Familie kr. 1.000,-
  • Passive kr. 250,-

Hvordan søke medlemskap i Sandnes IL Alpint via MinIdrett

Ønsker du å lære og kjøre alpint?

Sandnes IL alpint har 50 medlemmer mellom 5 og 18 år som kjører aktivt på ski, men vi vi har plass til enda flere! Gjennom hele året trener vi Barmarkstrening på Smeaheia skole. Dette er en veldig fin arena for ny medlemmer å bli kjent med og integrert i «gjengen». Stikkord; koordinasjon, styrke, bevegelighet, spenst, balanse, kondisjon, teknikk, roller-blades og utholdenhet. De eldste får også tilbud om styrketrening på Atleten.

«Skibasen» vår er SI-hytta som ligger i Ålsheia skitrekk, ved siden av varmestua. Her er fast oppmøte plass før skitreningene i Ålsheia.

All informasjon blir lagt ut på Sandnes Alpint sin Facebook side.

Search