Skip to content
Premiepallen med Frew Zenebe Brkineh og Tom Erik Halvorsen. Sølvvinneren Zerei Kbrom Mezngi var ikke tilstede under premieutdelingen

Igår var det et utrolig flott og historisk Ryfastløp gjennom verdens lengste undersjøiske tunnel. Arrangementet var fantastisk ! Været for publikum og deltakere var strålende, og når en fra Sandnes IL i tillegg løper inn som vinner var alt helt topp.  Zerei prøvde seg midt i den siste 4,5 km bratte 7 % bakken, og fikk seg en luke på opptil 8 sekunder, men ble raskt hentet inn igjen av Frew, som passerte og rykket  ifra på den siste kilometeren, like før de kom ut av tunnelen. Han fulgte planen og sparte bevisst på kreftene til en god avslutning. Tok tidlig initiativet i løpet.

Vinnertiden ble 1.09.50. Zerei Krbom Menzgi fra Skjalg IL ble nr to på 1.10.00. Ultraløperen Tom Erik Halvorsen fra GTI (opprinnelig Sandnesbu)  løp inn til tredjeplass på tiden 1.11.57.  Det var forøvrig hele 6 løpere fra Sandnes blandt de 20 beste. Magnus Lian Aarrestad fra Sandnes IL sin langrennsgruppe på en fin 7. plass med 1.17.33. Jan Erik Wergeland Sandnes IL på 9. plass med 1.18.17. Jørgen Grønsund fra Hetland Sport på 11. plass. Øystein Wergeland, bror til Jan Erik, ble nr. 16, og Simon Bø Sande,også fra Sandnes IL, løp inn til 20. plass på 1.20.31.

Elise Hay Opsahl Skjalg IL vant kvinneklassen på 1.26.06, Beste Sandneskvinne ble Elise Selvigvåg Molvig med en flott 3. plass på tiden 1.29.22. Christina Maria Toogood har vært den beste løperen til Sandnes IL denne sesongen med plassering helt i toppen på 1500 m i NM. Hun fikk 6. plass og den gode tiden 1.32.53. Tonje Lunde Johansen overrasket med å bli nummer 9 på meget respektable 1.36.01 i klassen 20-22. Det ble klasseseier til Kjell Bjelland Hommersåk og Sandnes IL i M75 +, den eldste klassen for menn. 2.02.23 er en vanvittig sterk tid i den klassen. Osvald Vatland Sandnes IL i M70-74 imponerte også med 2.02.57. Resultater: http://ryfastløpet.no/ Facebook: Sandnes IL friidrett