Skip to content

Denne helgen har Ungdomsmesterskapet (UM) 2021 blitt arrangert på Trondheim Stadion.
Våre 17 utøvere fra gjorde seg virkelig bemerket i årets ungdomssmesterskap. De tok hjem hele 19 medaljer! Det ble totalt fire gullmedaljer, ni sølvmedaljer og seks bronsemedaljer. I tillegg til medaljene ble det satt 15 nye personlige rekorder og en mesterskapsrekord!

Fredag
Den første dagen av mesterskapet startet veldig bra for Sandnes IL. Inga Rabben Reimers (J-16) fikk bronsemedalje i diskos. Hun kastet 34,45 i sitt første kast, som var hennes lengste i konkurransen. Noen timer senere fikk Inga sølvmedalje i spyd med et kast på 44,70m. Håvard Haugen (G-16) fulgte opp med en ny sølvmedalje i spyd. Hans lengste kast var på 49,56m.

Gaute Humstad Aasmo satte personlig rekord i tresteg, da han i femte omgang hoppet 12,83 (-1,1). Han ble nummer fire i konkurransen, bare én cm fra bronsemedaljen.

Syv utøvere kvalifiserte seg til 100m-finalene:
G-15: Eskild Gjesdal Hillesund nummer fem med tiden 11,61 (+1.1) som er ny personlig rekord.
G-16: Alexander Skrede tok gullmedalje med tiden 10,79 (+2,2). Tiden var en forbedring av hans personlige rekord med over to tideler, men vinden var litt for kraftig til offisiell rekord. Jonas Fjordholm var også i finalen, og ble nummer fire med 11.40.
G-18/19: Jonas Berggård Skåden vant gullmedalje med tiden 10,67 (+1.7), som er ny personlig rekord.
J-15: Victoria Sørland forbedret i finalen sin personlige rekord til 12,75 (+1.3). Hun ble nummer fire i finalen.
J-16: Selma Ims løp inn til sølvmedalje på tiden 12,25 (+1.9), som er ny personlig rekord. Elise Eikeland var også i finalen og løp inn til fjerdeplass og ny personlig rekord, 12,63.

Benjamin Storm Rettore var også i aksjon på 3000m i klassen G-18/19. Han lå i tetgruppen gjennom hele løpet, og løp inn til en flott sølvmedalje. Det ble også personlig rekord på Benjamin med et halvt sekund, etter en sisterunde på 61 sekunder.  Den nye rekorden er 8,17.38.  Benjamin og vinneren løp under mesterskapsrekorden.

I 300m (J-16) hekk vant Andrea Igeltjørn Lyngholm sitt heat på tiden 47,47. Dette holdt til en flott bronsemedalje. Håvard Haugen fulgte opp med en sølvmedalje på den samme distansen (G-16). Han løp inn til tiden 40,36.

Håvard Haugen

I 100m hekk (G-17) var både Sondre og Gaute Humstad Aasmo i finalen. Sondre løp inn til bronsemedalje og ny personlig rekord. Han forbedret sin rekord med hele syv tideler. Tiden ble 15,45 (+1.3). Gaute ble nummer seks med tiden 15,65, to tideler fra medalje. Synne Eikeland avsluttet dagen med en fjerdeplass på 400m. Hun løp inn til tiden 58,75.

Lørdag
Helle Ween var først ut i lengde (J-17). Hun hoppet 4,73 (+0.7) og ble nummer seks. Sondre Humstad Aasmo var også i aksjon i lengde (G-17). Han hoppet 5,69 (+1.0) og ble nummer åtte. Sondre var også med i høydekonkurransen. Her hoppet han 1,75 som er ny personlig rekord. Han ble nummer seks.

Inga Rabben fortsatte medaljesankingen i kule (J-16). Hun støtet 13.03 i siste omgang, som gjorde at hun sikret seg sølvmedaljen. Det var en jevn konkurranse, der det kun skilte 3 cm mellom gull og sølvmedaljen.

Ingrid Ingebrigtsen deltok 800m i klassen J-15. Hun gjorde en godt løp, og endte på tiden 2.20.87, i underkant av tre tideler fra sin personlige rekord. Hun løp i det sterkeste heatet, og ble nummer 7. Martin Steinmo Eia var også med på 800m (G-15). Han senket sin personlige rekord med ett tidel, og kom inn på 2,05,84. Dette holdt til en åttendeplass.

Den neste medaljen kom i 400m hekk for Jenter 18/19. Synne Eikeland løp inn til bronse på tiden 1,03,55.

I tillegg til de fantastiske prestasjonene, hadde Sandnes IL også med seg en fantastisk heiagjeng!

Søndag
Håvard Haugen åpnet søndagens øvelser med å bli nummer seks i lengde (G-16). Han hoppet 5,83 (0.0).

Syv utøvere greide å kvalifisere seg til finalene på 200m.
J-15: Victoria Sørland ble nummer fire i finalen med tiden 26,56 (-0.6).
J-16: Elise Eikeland og Selma Ims løp inn til sølv- og bronsemedalje. Begge løp inn til personlig rekord. Elise fikk 25.73 og Selma 25,80 (-0.8).

G-15: Eskild Gjesdal Hillesund tok bronsemedalje med tiden 23,32, noen få hundredeler bak sølvmedaljen.
G-16: Alexander Skrede og Jonas Fjordholm løp begge inn til personlige rekorder i finalen. Alexander tok sølvmedalje på tiden 22,19, mens Jonas ble nummer fem med 23,38 (+0,6)
G-18/19: Jonas Berggård Skåden løp inn til sølvmedalje og personlig rekord på tiden 21,61 (+0.2).

Jonas Berggård Skåden

Andrea Igeltjørn Lyngholm tok sin andre medalje i mesterskapet i lengde (J-16). I andre omgang hoppet hun 5,11 (+0.1) som er ny personlig rekord med 19 cm. Dette holdt til en fantastisk gullmedalje!

Ingrid Ingebrigtsen var med på 2000m i J-15. Hun løp inn til tiden 6,37,19 og ble nummer syv.

Mesterskapet ble avsluttet med 1000m stafett. Sandnes stilte i G-15-16 og J-17-19. Jentelaget besto av Helle W, Victoria S, Andrea L og Synne Eikeland. De ble nummer fem på tiden 2,20,38
Guttelaget besto av Jonas, Eskild, Alexander og Håvard. De løp inn en overlegen gullmedalje på tiden 2,00,45. Tiden var også mesterskapsrekord!