Skip to content

Denne helgen ble Norgesmesterskapet 2021 arrangert i Kristiansand.
Det ble en helg med mange gode resultater. Vi hadde med en god blanding av rutinerte utøvere og unge talenter. Våre utøvere endte opp med fire medaljer (tre gull- og en sølvmedalje).

Fredag
Mesterskapets første dag startet med 100m forsøk. Vi hadde med Soban Inayat, Alexander Skrede og Jonas Berggård Skåden i herreklassen, og Victoria Sørland, Synne Eikeland, Agathe Holtan Wathne og Hanne Berit i dameklassen. Victoria løp inn til 13.02 (-0.3) i sitt forsøksheat, hun greide seniorkravet på UM sist helg og gjennomførte en god 100m i sin debut i seniorklassen. Synne løp inn til på femteplass i sitt heat på tiden 12:84 (+1.1) og ny personlig rekord. Hanne Berit gjorde sine saker veldig bra i samme heat, og kom på andreplass på tiden 12:04 (+1.1) og ny personlig rekord. Agathe løp i sitt forsøk inn til 12.74 (+1.6) og ny sesongbeste. Soban, Alexander og Jonas kvalifiserte seg alle videre til semifinaler med flotte løp.

I semifinalene senere på dagen løp de tre guttene igjen fantastisk! Soban og Jonas kvalifiserte seg til finalen, mens 15 år gamle Alexander løp inn til 10:95 (-0.3) og ny personlig rekord. Han var kun tre fattige hundredeler fra finaleplass. Hanne Berit kvalifiserte seg også til finalen med en veldig god semifinale. Hun løp inn til tiden 12.07 (+0.4).

Christina Maria Toogood var i aksjon på forsøk 1500m. Hun løp overbevisende alene i front, og gikk fint videre til finalen på tiden 4:30.02. Inga Rabben Reimers deltok i kulekonkurransen. Hun støtet 10.89 m i andre omgang, og gikk videre blant de åtte beste til finalen. Inga ble til slutt nummer åtte.

Den regjerende Norgesmesteren på 5000m Narve Gilje Nordaas løp i det sterkeste heatet. Det ble en duell mellom Narve og Zerei Kbrom Mezngi fra Spirit FIK, som rev seg løs fra de andre konkurrentene. Narve satte inn støtet på den siste runden og løp inn til gull på tiden 13:55:86 som er ny banerekord i Kristiansand.

I finalene på 100m hadde vi med Hanne Berit, Soban og Jonas. I dameklassen gjorde Hanne Berit et svært godt løp, og ble nummer fem i finalen på tiden 12.14 (-0.1). Soban endte på syvendeplass i herrefinalen med tiden 10.99 (+0.1), mens Jonas kom på åttendeplass med 11.01.

Finale 100m damer

Finale 100m herrer

Nora Haugen var vår siste deltaker på fredagen. Hun deltok på 400m. Hun løp i det sterkeste heatet, og endte som nummer syv i sitt heat og nummer åtte totalt. Tiden ble 56:49. Nora har hatt en fantastisk sesong i år, med blant annet deltakelse i EM U20.

Nora i finalen på 400m

Lørdag
Dag to åpnet med forsøk på 200m. Her var Soban, Alexander og Jonas med i herreklassen,  i tillegg til Nora og Victoria i dameklassen. Victoria løp inn til 26.70 (-0.7) i sitt forsøk og ble nummer seks i sitt heat. Nora, Alexander og Jonas gikk videre til semifinale. Soban gikk også videre, men måtte dessverre trekke seg etter forsøket. Han løp inn som nummer tre i sitt heat på tiden 22:55 (-1.3). Etter 200meteren var ferdig løp Synne Eikeland forsøk på 400m hekk. Hun kvalifiserte seg videre til finalen med tiden 1:04:46 og fjerdeplass i heatet.

På 1500m Para fikk vi vår andre gullmedalje i mesterskapet. Sofie Østerbø Jansen gjennomførte et fantastisk løp, og kom i mål på tiden 8:09:25, som tilsvarer 576 poeng. Etter utregning av poengsum ble det klart at Sofie gikk helt til topps! 1500m er en ny distanse for Sofie, og det var spesielt imponerende med tanke på konkurrentene hun løp mot som holder svært høyt nivå.

Sofie med NM-gull

I semifinalene på 200m fortsatte Jonas og Alexander med gode løp! Alexander løp inn til 22.27 (-0.5) og tredjeplass, mens Jonas tok seg til finalen. Nora løp også semifinale, og kom inn til sjetteplass i sitt heat på tiden 25:45 (+1.1).

Inga Rabben Reimers deltok i spyd. Hun kastet i tredje omgang 42.41 meter. Dette gjorde at hun gikk videre til finalen og fikk to nye kast. Inga endte til slutt på åttendeplass.

Synne Eikeland levert en veldig god finale på 400m hekk. Hun endte på en flott sjetteplass på tiden 1:02.97.

Christina Toogood gjennomførte også et kjempeløp på damenes 1500m, og lå gjennom hele løpet i gruppen som kjempet om bronsemedaljen. Hun endte til slutt på en flott femteplass og en solid ny personlig rekord. Tiden ble: 4:18:75.

1500m for menn var den nest siste øvelsen på lørdagens program. Her hadde vi med Olympisk mester Jakob Ingebrigtsen. Han gikk målbevisst rett i tet fra start, og leverte et fantastisk sololøp. Sluttiden ble 3.33.26, som er utrolig imponerende med tanke på torsdagens løp i Zürich og den lange sesongen han har hatt. Jakob løp inn til banerekord, mesterskapsrekord og et overlegent NM-gull. Denne prestasjonen gjorde at Jakob vant kongepokalen for andre året på rad.

Søndag
Dag tre startet med forsøk på 100m hekk for kvinner. Her hadde vi med Agathe. Hun løp inn til femteplass i sitt heat på tiden 14:45 (+0.6). Inga var med i sin tredje konkurranse for helgen, da hun søndag formiddag deltok i diskoskonkurransen. Hun endte som nummer 11, med 33,99 meter som lengste kast. Dette kastet hun i andre omgang.

Sofie deltok også på 100m. Med tanke på den tøffe 1500m hun løp i går, var det naturlig at hun kjente det i beina på søndagen. Sofie løp likevel inn til en femteplass på tiden 24:71 (-0.3), som tilsvarer 117 poeng.

På finalen på 200m hadde vi med Jonas Berggård Skåden. Han løp i bane 1, og endte på syvendeplass på tiden 21:95 (-0.2). 19-åringen fikk dermed syvendeplass på 200-meter og åttendeplass på 100-meter i senior-NM. Det er imponerende!

Narve Gilje Nordaas og Frew Brkineh var med på 10 000m. I starten av løpet rev Zerei, Narve og Frew seg løs fra konkurrentene, og det var trippelt Rogaland. Frew fikk det litt tungt etter den tøffe starten, og falt av duoen i tet. Det ble, som på 5000m, et duell mellom Narve og Zerei. Denne gangen var det Zerei som trakk det lengste strået. Narve løp inn til sølvmedalje på tiden 28:47:19. Frew kom inn på syvendeplass på tiden 30:03:98.

Mesterskapet ble avsluttet med 1000m stafett. Sandnes hadde med ett lag i herreklassen. Håvard Haugen, Soban, Alexander og Jonas gjorde en flott stafett og løp inn til fjerdeplass på tiden 1:56:19.

Mesterskapet ble alt i alt en stor suksess for Sandnes IL. I tillegg til tre gull og ett sølv, ble det også 12 topp 10-plasseringer!