Mari Richter og Jone Valdal

I helgen ble det arrangert NM Orientering i Knockoutsprint, NM Sprint og NM Sprint

Idar Jongenburger til finale i knockout

Stafett i Bodø.

I knockoutsprint løpes det først prolog, deretter semifinale og til slutt en finale med de ti beste løperne fra semifinalene. I D17-18 kom Mari Richter og Amalie Thingbø Wathne til finalen fra SI. Etter tette dueller tok Mari NM bronse og Amalie spurtet inn til en 6.plass. Amalie har hatt utfordringer med å få kontinuitet i treningen sin denne vinteren og imponerte med både bra fart og teknikk. I krevende løyper satte Jone Valdal standarden i H17-18 og lå i tet fra start til mål i finalen. Men i spurten glapp gullet, men det ble en finfin NM sølvmedalje. Idar Jongenburger kjempet seg også til finalen og endte på en 9. plass etter en litt uheldig start på finalen.

Lørdag var det NM Sprint ved Rådhusparken i Bodø sentrum. I D17-18 ble Mari beste SI løper på 9. plass, Alva gjorde et solid løp og kom på 13.plass med Amalie like bak. Alva har hatt en stigende fysisk formkurve gjennom hele vinteren og var skuffet over resultatet i knockouten. Det var viktig å få en bekreftelse på at vinterens innsats ikke var bortkastet og det ble bekreftet på lørdagens sprint. Med poster rundt Aspmyra stadion tok Jone Valdal sin andre NM-medalje i H17-18 for helgen med en bronse.

Amalie Thingbø Wathne til finale i knockout sprint

Søndag var det NM Sprintstafett. Mari, Jone, Amalie og Idar løp Sandnes første lag inn til en 15. plass. Den beste plasseringen noensinne av klubben på NM Sprint stafett. I denne klassen stiller også seniorene med verdens beste løpere på lagene, og det ble en fin opplevelse å kunne gratulere nettopp verdensmestere under premie seremonien på rådhusplassen. På Sandnes andrelag løp Alva, Simon Fjermestad, Ada Stokkeland (Ålgård Orientering) og Peter Sæbbø laget inn til en 34. plass.

«Jeg synes NM Sprint har vært resultatmessig bra, men jeg har ikke fått ut potensialet 100%» oppsummerer Jone på vei hjem fra Bodø. NM Sprint har vært et av hovedmålene for Jone denne sesongen;

Mari spurter inn til NM bronse

«det var kult å kun være kun 47 sekunder bak teten i stafetten sammen med verdens beste løpere» oppsummerer han videre. Jone har med et eget støtteteam som legger litt ekstra til rette på og utenfor løpene. Foreldrene May Bente og Jarl stiller på samtlige norgescupløp denne sesongen; «Det viser hvor viktig jeg er for dem og de er for meg» smiler Jone.

Juniorene er imponert over kvaliteten på arrangementet i Bodø og synes løypene har vært utfordrende og kjekke. Det er kun noen uker til neste norgescupløp, og internasjonalt uttaksløp, for juniorer i Trondheim.

2024-05-09 NM knockout sprint
D 17-18E, 2 340 m: 1) Ine Bohnhorst Tegdan, Freidig, 7.51 3) Mari Richter, Sandnes IL (Rogaland), 7.54, 6) Amalie Wathne Thingbø, Sandnes IL (Rogaland), 8.15
D 19-20E, 2 340 m: 1) Maria Strømdal Wik, Freidig, 7.52.
D 21E, 2 340 m: 1) Andrine Benjaminsen, Lillomarka OL, 7.12.
H 17-18E, 2 720 m: 1) Ola Dåsnes (Vang OL), 7.47, 2) Jone Valdal, Sandnes IL (Rogaland), 7.48, 10) Idar Elias Jongenburger, Sandnes IL (Rogaland), 8.28, 35) Peter Sæbbø, Sandnes IL (Rogaland)
H 19-20E, 2 720 m: 1) Alfred Bjørnerød, Moss OK, 8.14, 25) Simon Fjermestad Helgesen, Sandnes IL (Rogaland), 27) Stian Haugvaldstad, Sandnes IL (Rogaland)
H 21E, 2 720 m: 1) Kasper Harlem Fosser, Heming Orientering, 7.25.
2024-05-11 NM sprint
D 17-18E, 3 260 m: 1) Ine Bohnhorst Tegdan, Freidig, 13.31, 9) Mari Richter, Sandnes IL (Rogaland), 14.54, 13) Alva Christiansen, Sandnes IL (Rogaland), 15.23, 24) Amalie Wathne Thingbø, Sandnes IL (Rogaland), 16.16.
D 19-20E, 3 260 m: 1) Mathea Gløersen, Bækkelagets SK, 12.38.
D 21E, 3 580 m: 1) Pia Young Vik, Nydalens SK, 13.16.
H 17-18E, 3 750 m: 1) Jonas Fenne Ingierd, Bækkelagets SK, 12.25, 3) Jone Valdal, Sandnes IL (Rogaland), 12.46, 9) Idar Elias Jongenburger, Sandnes IL (Rogaland), 13.25, 43) Peter Sæbbø, Sandnes IL (Rogaland), 16.19.
H 19-20E, 3 750 m: 1) Alfred Bjørnerød, OK Moss, 12.16, 27) Simon Fjermestad Helgesen, Sandnes IL (Rogaland), 15.33, 30) Stian Haugvaldstad, Sandnes IL (Rogaland), 16.43.
H 21E, 4 110 m: 1) Eirik Langedal Breivik, NTNUI, 12.40.