Skip to content

Rune Christiansen og Tom Furland fikk helt andre oppgaver enn det planlagte under norgescup og NM i Tromsø. Under stafetten ble Rune nærmest satt ut. Datteren Alva sprang bedre enn noensinne.

Av Erik Borg

På junior-NM-stafetten ble det sølv til Sandnes-guttene i fjor. Ambisjonene og forventningene var store også denne gangen, men helgas store øyeblikk kom på junior-NM-stafetten for jenter. Mari Richter,  Amalie Wathne Thingbø og Alva Christiansen sprang akkurat slik som stafett skal gjøres.

Mari og Amalie gav Alva et supert utgangspunkt blant de fremste lagene. Ankerkvinnen kjente på nervene, og spenning var det absolutt også hos far Rune.

Ankerkvinne på junior damelaget Alva Christiansen

Ville Alva ha kontrollen i det særs uvante terrenget med lite detaljer å lese seg fram på?

– Jeg klarte å samle nervene, så på kartet, planla og fokuserte, sier Alva.

 

Lovende utvikling

 

Trackingen og meldetidene dokumenterte også særs sikker orientering underveis og helt til mål. O-gruppelederens datter kom i mål på sjetteplass.

– Fantastisk, kom det fra far og speaker Rune Christiansen ved målgangen.

Damelaget på juniorstafett: Mari Richter, Amalie Thingbø Wathne og Alva Christiansen

Rune og Tom Furland ble fredag kveld spurt om de kunne være speakere både lørdag og søndag under konkurransene i Tromsø. De takket ja og bidro dermed godt til at det ble fint å være tilskuer i Tromsø. Selv om de hadde minimalt med forberedelser, har de så mye kunnskap at oppgaven ble løst på beste vis, og ekstra spesielt ble det søndag.

– For meg var jentenes løping den beste o-opplevelsen på lenge. Under den siste etappen var det forferdelig å sitte i speakerteltet som far og følge med. Til slutt ble et av mine største o-øyeblikk noensinne. Imponerende prestert av Alva, sier far.

– Jentene sto for dagens prestasjon, sier Kim Richter.

– Fantastisk kjekt at jentene fikk en slik opptur, sier Jon Myklebost.

De unge jentene kan løpe junior-NM-stafett i opptil tre år til sammen.

– Hva synes forresten du Alva om fars innsats?

– Jeg synes han var flink, men jeg var i en boble da jeg passerte arenaen så jeg oppfattet ikke så mye fra ham akkurat da.

 

Innfridde ikke håpet

 

Hva så med guttene. Visst er femteplass bra, men det er klart at det blekner litt mot sølvet for et år siden. I fjor gikk det veien. Denne gangen ble det bra løpt, men guttene hadde ikke den samme superflyten.

Av de tre på laget blir Jone Valdal den eneste gjenværende i SIL-drakta etter denne sesongen.

SI guttelag: Lag 1 foran fra venste: Jone Valdal, Kalle Jongenburger og Andreas Vistnes Myklebost. Lag to i midten fra venstre: Børge Nilsen Berg, Markus Richter og Idar Jongenburger og bak fra venstre resten av guttene Stian Haugvaldstad,  Jonas Vistnes Myklebost og Eirik Wathne og Simon Fjermestad (Peter Sæbbø kom ikke i tide til bilde)

– Men vi skal tilbake og kjempe om medaljer, smiler han.

Jone, Carl Gustav Jongenburger og Andreas Vistnes Myklebost var på førstelaget. Andrelaget var rett bak førstelaget etter to etapper. Markus Richter er igjen i slag. Han hadde med seg Børge Nilsen Berg og Idar Elias Jogenburger. De ble nummer 16 til slutt. Jonas Vistnes Myklebost, Peter Sæbbø og Eirik Wathne kom på plass 28.

 

Klar for Sveits

 

Andreas har hele sesongen kjempet blant landets beste. Han vil ganske sikkert bli tatt ut til en juniorlandskamp i Sveits nå senhøstes.

Myklebost, som har igjen ett juniorår, har flyttet til Halden for å heve nivået ytterligere, og Sandnes-tiden går mot slutten. I begynnelsen av neste måned vil han springe 25manna-stafetten i Stockholm for Østfold-laget.

 

Lynkjapp sprint

 

Helga i Sandnes startet med en sprint inne i byen fredag. Mari Richter imponerte stort. Hun var best av samtlige 16-åringer. Dagen etter var O-idol, som er på linje med Hovedløpet i status. Igjen ble det prestert samtidig som det også ble noen feil. Fjerdeplass er sterkt, men samtidig hadde hun nivå til å bli topp tre som bror Markus ble i Bergen for tre år siden. I gutteklassen tok Idar Elias Jogenburger en flott 11. plass.

Mari Richter vant sprinten i D16 på fredag

På sprinten i byen viste også Jone Valdal nivå med tredjeplass. Han har også vært jevn i toppen i år og ble nummer sju sammenlagt i norgescupen akkurat som Andreas Vistnes Myklebost.

 

NC sprint

D16, 3 180 m: 1) Mari Richter, Sandnes, 16.38.

D17-18, 3 180 m: 1) Ingeborg Roll Mosland, Oppsal Orientering, 14.37, 20) Alva Christiansen, Sandnes, 18.12.

H16, 3 280 m: 1) Syver Strand Gulbrandsen, Fredrikstad SK, 14.36, 4) Idar Elias Jongenburger, Sandnes, 15.49, 18) Peter Sæbbø, Sandnes, 17.14.

H17-18, 3 280 m: 1) Vebjørn Bergh-Hansen, Byåsen IL, 13.34, 3) Jone Valdal, Sandnes, 13.39, 34) Jonas Vistnes Myklebost, Sandnes, 16.23, 50) Eirik Wathne, Sandnes, 18.48.

H19-20, 4 020 m: 1) Anselm Reichenbach, NTNUI, 15.28, 11) Markus Richter, Sandnes, 18.13, 13) Carl Gustav Jongenburger, Sandnes, 18.22, 30) Stian Haugvaldstad, Sandnes, 20.59, 32) Andreas Vistnes Myklebost, Sandnes, 21.33, 37) Simon Fjermestad Helgesen, Sandnes, 22.41.

 

 

NC mellom og O-idol, dag 1

D16, 5 070 m: 1) Ronja Götsch Iversen, IL BUL-Tromsø, 39.26, 4) Mari Richter, Sandnes IL (Rogaland), 45.32.

D17-18, 3 250 m: 1) Ingeborg Roll Mosland, Oppsal Orientering, 19.41, 16) Amalie Wathne Thingbø, Sandnes IL (Rogaland), 25.04, 32) Alva Christiansen, Sandnes IL (Rogaland), 31.04.

H16, 5 820 m: 1) Syver Strand Gulbrandsen, Fredrikstad SK, 37.40, 11) Idar Elias Jongenburger, Sandnes IL (Rogaland), 45.57, 34) Peter Sæbbø, Sandnes IL (Rogaland), 1.00.29.

H17-18, 4 070 m: 1) Kristoffer Strømdal Wik, Freidig, 22.00, 9) Jone Valdal, Sandnes IL (Rogaland), 25.14, 34) Jonas Vistnes Myklebost, Sandnes IL (Rogaland), 30.35, 44) Eirik Wathne, Sandnes IL (Rogaland), 34.38.

H19-20, 4 410 m: 1) Martin Vehus Skjerve, Frol IL, 22.18, 5) Andreas Vistnes Myklebost, Sandnes IL (Rogaland), 24.13, 19) Carl Gustav Jongenburger, Sandnes IL (Rogaland), 29.08, 21) Børge Nilsen Berg, Sandnes IL (Rogaland), 29.15, 35) Simon Fjermestad Helgesen, Sandnes IL (Rogaland), 37.27, 38) Stian Haugvaldstad, Sandnes IL (Rogaland), 48.54.

 

Search