Skip to content

Sandnes Idrettslag Friidrett vil fremover publisere nyhetsbrev i starten av hver uke. Her vil vi oppsummere hva som har skjedd i løpet av helgen, og også informere om kommende arrangementer.

Jakob Ingebrigtsen med nye rekorder

Under Diamond League-stevnet Prefontaine Classic lørdag kveld løp Jakob Ingebrigtsen inn til seier på tiden 3:47:24 på en engelsk mil (1609m). Tiden er årsbeste i verden, norsk rekord, Diamond League-rekord, nummer ni i verden gjennom alle tider og nummer to i Europa gjennom alle tider. Jakob har tidligere denne sesongen satt europeiske rekorder på både 5000- og 1500-meter, i tillegg til å bli Olympisk mester. Filip Ingebrigtsen stilte også på distansen i helgen og gjennomførte et godt løp. Han ble nummer 8 på tiden 3:52:97. Brødrenes neste løp er Diamond League-stevnet i Lausanne førstkommende torsdag.

UM og veteran-NM i mangekamp

I helgen ble det arrangert ungdomsmesterskap og Norgesmesterskap for veteraner på Hamar. Sandnes var den klubben med flest deltakere, der fem stilte i UM og tre i veteran-NM.

Bak fv: Are Torsvik, Håvard Haugen, Gaute Aasmo, Sondre Aasmo.
Foran fv: Elsie Seger, Andrea Lyngholm, Ruth Johanne Salte, Kari Kulkarni

Sandnes Friidrett endte opp med en førsteplass og tre andreplasser i årets ungdomsmesterskap. I jenter-16-klassen ble Andrea Igeltjørn Lyngholm ungdomsmester 3879 poeng, 500 poeng foran nærmeste utfordrer. I jenter-17-klassen hadde vi Elsie Hjartholm Seger. Det ble en tett kamp mellom Elsie og Anna Solheim fra Stord. Det ble til slutt Anna som trakk det lengste strået med 4323 poeng, mens Elsie endte rett bak på en andreplass med 4292 poeng.

I gutter-16-klassen hadde vi med Håvard Haugen. Han gjennomførte et fantastisk mesterskap og var i tet etter den første dagen. Håvard noterte seg for syv (!) personlige rekorder, og endte til slutt på en flott på andreplass med 5997 poeng. I klassen over (gutter-17) var brødrene Gaute og Sondre Humstad Aasmod med. Gaute hadde en god dag på søndagens øvelser, og kjempet seg opp på andreplass med poengsummen 5495. Sondre gjennomførte også en god konkurranse og endte på 4. plass med poengsummen 5002. Forhåndsfavoritt Sondre Jahren fra Asker vant klassen.

Veteran-NM

Sandnes stilte også med tre utøvere i veteran-NM som virkelig leverte varene. De tre deltakerne kom hjem med to gullmedaljer og en bronsemedalje. I klassen kvinner-40-44 vant Ruth Johanne Salte med 2655 poeng. Det samme gjorde Kari Nordaas Kulkarni i klassen 50-54 med 3396 poeng. På herresiden deltok Are Torsvik i klassen 55-59. Han ble nummer tre med 5057 poeng. For fullstendige resultater, trykk her.

Vi gratulerer alle deltakere med fantastiske prestasjoner og resultater!

Flere bilder:

Are på pallen

Andrea, Elsie, Kari og Ruth Johanne.

Frew med god 5000m

Frew Zenebe Brkineh fikk en fin 2. plass på 5000 m i Gneistspelen. Etter meget rolig tempo i starten ble det en siste spurtrunde på 55 sekunder. Feltet fokuserte mest på NM kravet, og Frew hadde også føling med sine allergiproblemer. Marius Garmann Sørli fra Ask vant på tide 14.39.86, mens Frew kom inn på 1,40,91. Resultater finner du her.

Rekordmange deltakere på Hanatrappene opp

På lørdag ble Hanatrappene opp arrangert med rekorddeltakelse. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Aftenbladet, Sandnes IL og Hana IL som avholdes årlig. Aftenbladet hadde direktesending av hele arrangementet, og den kan ses i opptak i sin helhet her. Det ble en fantastisk dag med nydelig vær og god stemning. Vi takker alle for deltakelsen og håper vi ser dere på startstreken også neste år!

Vil også nevne at vårt neste mosjonsløp, Sandnesløpet (30. oktober), kun har 84 startnummer igjen. Hvis du vil være med på 5, 10 eller 21 km må du bestemme deg raskt. Påmelding er mulig frem til vi nå 1000 deltakere.

Årets vinnere av Hanatrappene opp. Markus Riechter (52,9) og Rakel Kyvik Wester (1:17,2).