Skip to content

Ihht nasjonale smittevernstiltak som gjelder i perioden 16.desember – 12.januar, er det ikkje anbefalt å arrangera stevner inne for andre enn toppidrettsutøvarar og for dei som allereie trener saman til dagleg.

Toppidrettsutøvere, støttepersonell og dommere vil fortsatt ha forskriftsfestede unntak fra kravene til avstand ved gjennomføring av toppidrettsarrangementer. De skal heller ikke regnes med blant det antallet personer som kan være til stede på et arrangement.

Det anbefales å utsette eller avlyse gjennomføring av arrangementer tilknyttet organiserte fritidsaktiviteter på tvers av ulike grupper for alle aldersgrupper, barn og voksne.

(regjeringen.no)

Sandnes IL velger difor å avlysa COOP Jærcup 1 som skulle gått 6.januar. Me planlegger heller å gjennomføra mindre stevner for toppidrettsutøvarar og grupper som trener saman til dagleg. Stevnene vil bli gjennomført ihht forskrift i Lovdata. Dvs maks 20 per gruppe (unnatak for toppidrett) som kan konkurrera mot kvarandre om gangen.
Me ser det som viktigare at folk få trent i Sandneshallen perioden Jærcup 1 skulle gått, enn at det blir gjennomført eit lite effektivt stevne der svært få kunne konkurrert samstundes.

Utover dette har Sandnes IL planlagt tri stevner/arrangement i Sandneshallen i vinter. Det er:

Sørvestmesterskapet 2022 – 15.-16.januar
COOP Jærcup 2 inne – 15.februar
COOP Jærcup 3 inne – 24.februar

Oppdatert informasjon om Sørvestmesterskapet blir lagt ut søndag 2.januar.
Generell informasjon om stevnene blir lagt ut fortløpande uavhengig av tiltaksnivå mtp smittevern. Typisk vil detaljert informasjon om organisering bli publisert ei veke før stevnestart når me kjenner til kva smittevernstiltak som gjelder på det aktuelle tidspunktet. Dette inkluderer td stevneinndeling for aktuelle klassar mtp maksantall som kan vera på banen samstundes, påmeldingsskjema for trenarar og evt publikum og evt geografiske, aldersmessige og nivåmessige avgrensningar.
Ved justeringar av smittevernstiltak, frå lokale eller nasjonale myndigheter, tett opp til stevnet, vil det bli lagt ut fortløpande oppdateringar i aktuell web-sak om konsekvensar for organisering og stevnegjennomføring.

 

Search