Skip to content

Vår gode idrettsvenn Kristian Bøe døde 11. august

Vi ble kjent med Kristian på 1970- og 80- tallet da vi begynte med friidrett.  Selv ble han aktiv i SI allerede i 1962 og var med som leder for konkurransekomitéen og som stevneleder under EM i friidrett for landslag på Sandnes stadion så sent som helgen 10. – 11. august 2019.

SI og spesielt friidretten var i mange år Kristians førsteprioritet.   Han la aldri skjul på kjærligheten sin til idrettslaget. Kristian la ned utallige timer for klubben, for dens medlemmer og andre som kom til Sandnes for å konkurrere.  Mange kjente Kristian som en dyktig stevneleder og speaker. Små, lokale stevner ble loset trygt i havn med like stor entusiasme og kontroll som norske og internasjonale mesterskap.

De siste 20 årene hadde vi gleden av å jobbe tett med Kristian i forbindelse med planlegging og gjennomføring av ikke mindre enn 10 norske og internasjonale mesterskap. Alle med Kristian som en tydelig og dyktig stevneleder. Friidrettsledere landet rundt sier at det er kjekt å være til stede på mesterskap i Sandnes, for her er funksjonærene alltid i godt humør og hjelpsomme. Dette kan i stor grad tilskrives Kristians filosofi rundt arrangementene.  Han nøt stor respekt i friidrettsmiljøene landet rundt, og det er nok ikke mange som kunne matche hans erfaring som stevneleder.

På 1980-tallet var Kristian en ivrig forkjemper for oppgraderingen av Sandnes stadion, inkludert legging av fast banedekke. Dette banet veien for NM i friidrett i 1986 med Kristian som selvsagt stevneleder.

Han var også engasjert i lagets hovedstyre, som vertskap i SI-Hytta i Melsheia, i utvalg knyttet til friidrettskretsens dommerautorisasjonskomite, som dommerinstruktør, og i Sandnes Idrettsråd. I en årrekke var Kristian revisor for både Sandnes idrettslag og Sandnes Idrettsråd.

I 1976 tok Kristian initiativet til å starte en felles trimgruppe for tidligere friidrettsutøvere i Sandnes. I 2017 hadde gruppa 40-årsjubileum. Selv om Kristian ikke kunne være med på treningen i år, så møtte han opp og sørget for at alle gjennomførte øvelsene.

Kristian fikk Sandnes idrettslags erkjentlighetspris, SI-Bragden, i 1976. Da laget hadde 60-årsjubileum i 1996, ble han utnevnt til æresmedlem. I 1983 mottok han friidrettsforbundets fortjenestediplom for sin innsats for friidretten. 1. januar 2020 fikk Kristian Sandnes kommunes innsatspokal for 2019

Kristian Bøe var viden kjent for sitt gode humør og positive holdning. Han var et stort forbilde for barn, ungdom og eldre i Sandnes idrettslag. Våre tanker går først og fremst til hans kjære kone, Aslaug, deres tre barn og fem barnebarn, men også til hans øvrige familie og mange venner. Kristians bortgang etterlater mange i friidretts Norge i sorg. Vi har fått flere meldinger som «hel ved», «fine mann», «en sann idrettsvenn og ildsjel som vil bli dypt savnet», «takknemlig for å ha fått møte en mann som Kristian», «en av de største bærebjelkene og en viktig kulturbærer er borte», «vi visste alltid at Kristian hadde forberedt seg selv og sitt mannskap på beste måte». Dette er hilsener som varmer i disse tunge dagene.

Vi lyser fred over hans minne!
Kristian Bøes begravelse skjer fra Gand kirke, fredag 21. august kl 1300.

Kenny Rettore & Øyvind Røberg (venner og æresmedlemmer i Sandnes Idrettslag)

 

Kristian, Øyvind & Kenny under UM Innendørs i Sandneshallen i 2012. Foto: Thore-Erik Thoresen

Search