Skip to content

Jakob løp inn til en 5. plass på 5000 m etter en modig kamp med verdens beste langdistanseløpere. Han fikk full tenning og rykket hardt fra feltet 300 m fra mål. Det formelig oste vinnervilje av Jakop, og publikum foran storskjermen på Sandnes stadion holdt på å gå av skaftet i begeistring. Det holdt ikke helt inn til mål, men han løp inn til den nest beste tiden noen normann har prestert. Tiden 13.02…var bare små tiendeler fra hans egen norske rekord.

Filip var med helt i teten sammen med Jakop til det var 500 m igjen, men slet med vond mage og valgte å stå av. Henrik fullført en jevnt bra 5000 m i finalen etter å ha imponert med 13.21 i kvalifiseringen. Det var bare 6 sekunder bak persen. Mer enn godkjent mht. skadeproblematikken.

Jakop med nok en sterk prestasjon på 1500 m. Det ble 4. plass på en dag det ble satt ny mesterskapsrekord av suverene Kenyanske Cheriout med 3.29…Sebastian Coe sa det var historiens sterkeste 1500 m i et mesterskap målt etter de 5 beste tidene. Jakop løp på sterke 3.31.7…Filip nære på å gå videre fra semifinalen. Han endte bare to tiendeler bak den siste kvalifiseringstiden. Like før mål hadde han finalen inne. Han var i godt selskap da flere av verdens normalt beste på distansen røyk ut.