Laurdag gjekk startskotet for det første av i alt fire mosjonsløp i Arborettrimmen. Sjølv om det regna heftig både før og etter, slapp ein unna under sjølve arrangementet.

Resultater

Reportasje fra løpet:

Benjamin Rettore fra Sandnes IL viste lovende takter i Arborettrimmen

Det var brukbare forhold under årets første Arborettrim også fordi Arboretet sine folk hadde sørget for å preparere det våteste partiet i løypa. Høstferien tatt i betraktning var det bra deltakelse. 69 fullførte Arborettrimmen i tillegg til 23 minitrimmere, totalt 92 deltakere.

En av de som imponerte mest på lørdag var 15 år gamle Benjamin Rettore fra Sandnes IL på 1 runde a 2692 m. Han var klart best av alle, og satte ny personlig bestetid på gode 8.47.3.  Overbeviste gjorde også 14 år gamle Bjørg Risa fra Undheim IL med 10.11.3 på en runde. Det var i det hele tatt flere uvanlig gode tider blant de aller yngste.

Vinner av seniorklassen ble Jan Erik Wergeland Sandnes IL på 9.15.2, som løp en god halvmaraton i det tøffe Ryfastløpet forrige helg. Håkon Bollestad fra Stavanger Døve IF ble nest best med meget respektable 10.30.0.

19 år gamle Alf Ante Tornensis fra Gjesdal IL løp også et meget bra løp da han løp inn til bestetid på to runder med 18.27.9. 15-åringen Brian Ahmadi Sebastian Sandnes IL ble nest beste løper.

8076 m (tre runder) ble vunnet av favoritten, den 47 år gamle veteranen Jarle Risa Undheim IL, på meget gode 28.51.5, men han fikk overaskende godt følge av en annen veteran, Bjøro Nevland fra Gjesdal IL, som med tiden 28.56.3 løp inn til ny personlig bestetid.

Den neste Arborettrimmen er lørdag 2. november.  Oppfordrer deltakerne om å bruke forhåndspåmeldingen lagt ut på hjemmesiden til Sandnes IL.