Skip to content

Frew imponerte med å løpe inn til personlig bestenotering på 1.06.29 og andreplass 27 sekunder etter vinneren Ebranim Abdulaziz i lørdagens NM i halvmaraton under Sandnesløpet. I tillegg ble Frew norsk mester i klassen 35-39 år. Løypa gikk i vakkert og trivelig bølgende jær naturlandskap med både korte og mer lange jevnt stigende motbakker på grusveier og litt asfalt. Selv om det tilsynelatende var lite vind og gode forhold, merkes likevel vestavinden som et tungt drag i det åpne kulturlandskapet. 13 minutter før elitens målgang kom regnet, og vinden økte på. Uansett ble det et krevende løp for de beste. Det ble løpt tøft. 2.36 på første km ble avløst av en roligere km før det igjen ble satt skikkelig fart utover kulturlandskapet til Årsvoll og Julebygda. Flere løpere måtte slippe det som etter hvert ble en tetduo med vinneren Ebranim Abdulaziz og Frew Zenebe Brkineh. Sandnes hadde fire løpere blandt de 20 beste i herreklassen. Frode Tjelta Sandnes IL kan juble over sølvmedalje og ny pers på 1.17.00 i klassen M40-44. Han begynte i mosjongruppen, og etter hvert ble han så inspirert av framgangen at han nå trener som en proff sammen med aktive ungdomsløpere. Bjørnar Bjåstad ville blitt norsk mester i M45-49 om han hadde meldt seg på NM klassen ! Minst to medaljer til kunne det ha blitt. Vi kan og gratulere Liv Gjesdal Nilsson og Sissel Kvilhaugsvik i K50-54 og K55-59 med sølvmedaljer på spreke tider, 1.52,45 og 1,57.26. Det er verdt å merke seg Sebastian Bryan Ahmad sin fine framgang. Han ble nr 3 totalt på 5,250 km med gode 18.05. De aller yngste imponerte på 1 km. Resultater: https://live.eqtiming.com/43724#result:164152-0-0-1-1- Bilder: https://www.flickr.com/photos/9056092@N05/albums