Skip to content
UM innendørs ble i år arrangert i Ulsteinvik. Vi hadde med 14 utøvere som hevdet seg godt! Det ble totalt to gullmedaljer og tre bronsemedaljer.

Vår første utøver var i aksjon på 60m hekk. Elise Eikeland (U20) gjorde et godt forsøksheat og kvalifiserte seg til finalen med 9,38 og tredjeplass i heatet. I finalen satte hun ny personlig rekord med 9,28, som holdt til en sjetteplass.
Sondre Humstad Aasmo (U20) endte på femteplass i sitt forsøksheat med tiden 8,84.

Den neste i aksjon var Jonas Berggård Skåden på 400m. Jonas løp på 50,24, som holdt til en fjerdeplass.

60m forsøksheat:
G16: Memarthaen Nalliah røk med tiden 7,70.
G17: Eskild Hillesund vant sitt heat og gikk videre til finalen med tiden 7,23 som er ny personlig rekord.
J-17: Victoria Sørland ble nummer to og gikk direkte videre til finalen med tiden 8,14.
U20: Alexander Skrede vant sitt heat på tiden 7,13. Gaute Humstad Aasmo løp i samme heat og ble nummer fire med tiden 7,31. Jonas Fjordholm og Sondre løp i det samme heatet. Jonas ble nummer to med 7,32 og Sondre nummer fire med 7,45. Alle fire gikk videre til semifinalen. Ludvig Dahle Hansen ble nummer syv i sitt forsøksheat med tiden 7,73.
U20: Elise ble nummer fire i sitt forsøk. Hun løp inn til 8,18 som er tangering av sin personlige rekord. Helle Ween ble nummer syv i samme heat som Elise med tiden 8,54.
U23: Sindre Fidje Andersen ble dessverre disket i sitt forsøk.
U23: Elise Eikeland ble nummer fem i sitt heat på tiden 8,36.

60m semifinale
Sondre, Jonas Fjordholm og Gaute røk dessverre ut i semifinalen. Jonas var bare to hundredeler fra finaleplass da han løp inn til tredjeplass i sin semifinale på tiden 7,28. Sondre ble nummer fem med tiden 7,35 og Gaute ble også nummer fem i sitt meat med 7,31.
Alexander vant sin semifinale på tiden 7,21 og gikk videre til finalen!

60m finaler
G17: Eskild løp inn til en flott fjerdeplass på tiden 7,23. Dette er tangering av sin nye personlige rekord som han satte i forsøket!
J17: Victoria ble nummer syv i sin finale med tiden 8,19.
U20: Alexander vant finalen og tok gull med tiden 6,98. Sølvvinner Sondre Witzøe fikk samme tid, men Alexander vant på målfoto!

Sondre og Gaute hadde en travel helg! De deltok begge i høydekonkurransen for U20. Her satte Sondre ny personlig rekord med hele 10 centimeter! Han endte på 1,88m som ga en flott fjerdeplass. Gaute gjorde også en god konkurranse, og tangerte sin personlige rekord på 1,80. Dette holdt til en syvendeplass,

Den neste sprintøvelsen var 200m. Her var det direkte finale for alle klasser.
G16: Memarthaen ble dessverre disket i sitt forsøk.
G17: Eskild vant sitt forsøk og kvalifiserte seg tik finalen med tiden 22,33, som er ny personlig rekord.
J17: Victoria kvalifiserte seg til finalen med tiden 26,75.
U20: Her var det kun kvalifisering på tid (de seks beste tidene). Plasseringen i heatet hadde altså ikke noe betydning. Siste finaleplass gikk på tiden 22,65.
Alexander hadde best tid av alle i forsøket. Han løp inn til 22,40.
De andre guttene røk dessverre ut. Jonas Fjordholm fikk 23,47, Gaute hadde 23,12 og Ludvig 24,41.
Elise løp inn til 25,80 i sitt forsøk. Hun hadde dessverre den syvende beste tiden, og røk ut.
U23: Jonas Skåden vant sitt forsøk med tiden 22,13. Han kvalifiserte seg til finalen med beste tid. Sindre ble nummer tre i sitt forsøk på tiden 23,53.

Victoria Sørland (t.v) i sitt forsøk på 200m

200m finaler
G17: Eskild løp inn til tredjeplass og bronsemedalje på tiden 22,50.
J17: Victoria startet ikke finalen
U20: Alexander var den store favoritten, og ledet ut fra start. Dessverre fikk han en skade underveis i løpet, og kom ikke til mål.
U23: Jonas Skåden tok en soleklar seier og vant gull med tiden 21,83! Han var hele fire tideler foran andremann i finalen.

Jonas Skåden på vei til gull på 200m i U23-klassen

Vi hadde også noen utøvere som deltok i lengdekonkurransen:
I U20-klassen måtte Elise og Helle kvalifisere seg til finalen. Dette gikk veldig fint! Elise hadde det tredje lengste hoppet i kvalifiseringen med 5,34m og Helle ble nummer syv med et hopp på 4,95.
I finalen tok Elise bronse med et hopp på 5,21. Helle ble nummer ni med 4,80m som sitt lengste hopp.
I U23-klassen tok Synne Eikeland bronse med et hopp på 5,10m.

Maren Undheim deltok i kule. Hun ble nummer fem med et støt på 11,37m.

Den siste øvelsen i mesterskapet var 4x200m stafett. Vi hadde med ett herrelag i U23-klassen. Her deltok Eskild, Jonas Skåden, Jonas Fjordholm og Sindre. Guttene hadde en soleklar ledelse i sitt heat, men gjorde noen feil i vekslingene. Den andre vekslingen var ikke optimal, og i tredje veksling ble de diskvalifisert.

Eskild gjorde en god førsteetappe på stafetten!