Skip to content
I helgen ble NM innendørs arrangert i Rud idrettspark i Bærum, og vi hadde ni utøvere i aksjon: Sofie Jansen (60m og 1500m), Narve Gilje Nordås (1500m og 3000m), Håvard Haugen (400m), Alexander Skrede (60m og 200m), Jonas Fjordholm (60m, 200m), Soban Inayat (60m, 200m og lengde uten tilløp), Eskild Hillesund (60m og 200m), Sindre Andersen (60m og 200m) og Jonas Berggård Skåden (200m).

LØRDAG

Den første øvelsen med deltakere fra Sandnes IL var 60m forsøk.

Soban Inayat: 7,12 (ny personlig rekord), Jonas Fjordholm: 7,22, Sindre Andersen: 7,23 og Eskild Hillesund: 7,25 røk dessverre alle ut i forsøket. Alexander Skrede ble nummer to i sitt forsøk på tiden 6,98 og gikk videre til semifinalen. Her løp han inn til en tredjeplass på tiden 6,92, som er ny personlig rekord. Tiden var godt nok til at Alexander gikk videre til finalen!
Som finalens desidert yngste deltaker presterte Alexander og nok en gang løpe på fantastiske 6,92, som er tangering av persen han satte i seminfinalen. Alexander kom på en flott sjetteplass, under to tideler bak medaljene!

Neste utøver i aksjon var Håvard Haugen på 400m. Håvard vant sitt heat på tiden 49,57 som er ny personlig rekord med hele 19 hundredeler! Med denne tiden endte Håvard på en flott femteplass!

Sofie Jansen skulle gjennom begge sine øvelser (60m og 1500m) på lørdagen. Dagen startet med 60m. Her ble Sofie nummer fem med tiden 14,49.

Narve GIlje Nordås var enste utøver fra Sandnes IL på 1500m. Han vant A-heatet, som utviklet seg til å bli et «lureløp», på tiden 3,54,05. Han ble av kommentatorene på NRK utropt som norsk mester på 1500m, da alle de antatt sterkeste løperne var i dette heatet. Etter at NRK-sendingen var ferdig løp B- og C-heatet sin 1500m. I B-heatet satte de høy fart, og det endte faktisk med at Narve ble nummer fire på distansen. Etter at herrene var ferdig med 1500m, var det Sofie Jansen som skulle i aksjon på samme distanse. Hun løp inn til sølv med tiden 8,08,42. Ifølge utøverstatistikken på NFIF sine sider var dette Sofie sin første 1500m innendørs.

Lørdagen ble avsluttet med 200m forsøk for kvinner og herrer. Her gikk de seks beste tidene direkte videre til finalen, uavhengig av plassering i heatet.
Alexander Skrede fortsatte der han slapp på 60m, og knuste sin egen personlige rekord i det tredje forsøksheatet! Han vant sitt heat på tiden 21,80, 39(!) hundredeler bedre enn sin personlige rekord på distansen og 53(!!) hundredeler forbedring av sin innendørspers!
Eskild Hillesund løp i det fjerde forsøksheatet og satte ny personlig rekord på tiden 22,78.
Jonas Berggård Skåden løp i det femte heatet og vant klart på tiden 21,94. Tiden var god nok for å kvalifisere seg til søndagens finale.
Jonas Fjordholm var i det niende heatet og ble nummer tre på tiden 23,28
Sindre Andersen, i det tidende heatet, satte ny personlig rekord på tiden 23,72
Den siste som gikk videre til finalen hadde 22,01.

Søndag

Narve Gilje Nordås var klar for å kjempe om et nytt gull, denne gangen på 3000m. På søndagen hadde B-heatet allerede løpt, slik at man ikke fikk samme scenario som på lørdagens 1500m. Det så ut som at Narve hadde full kontroll, og han satte inn en skikkelig sluttspurt da det gjensto ca. 400m. Narve løp inn til gull på tiden 7,58,19, vel to sekunder foran regjerende mester (og treningskompis) Per Svela. Dette er Narve sitt første NM-gull på øvelsen noensinne.

Soban Inayat deltok som eneste fra Sandnes IL på lengde uten tilløp. Hans lengste hopp var 3,06m, som holdt til en fjerdeplass.

På finalen på 200m hadde vi Alexander Skrede og Jonas Skåden. Alexander løp nok en gang fantastisk og endte opp med bronsemedalje! Dette er hans første individuelle medalje i et senior-NM, og det i en alder av 17 år! Tiden på 21,99 ble litt svakere enn i forsøket, men det var likevel et fantastisk løp, og Alexanders sitt nest beste løp på distansen noensinne. Jonas Skåden fikk det dessverre litt tøffere i bane to, som er et veldig vanskelig utgangspunkt. Han løp inn til en femteplass på tiden 22,46, et halvsekund bak tiden i forsøket.

NM innendørs ble avsluttet med 4 x 200m stafett

På vårt stafettlag løp Alexander Skrede,  Jonas Skåden, Håvard Haugen og Soban Inayat. Guttene gjorde en fantastisk stafett, og løp inn til sølv på tiden 1,27,60. Dett er faktisk ny lagsrekord og kretsrekord! De var bare to tideler bak forhåndsfavoritten Gular, som vant gullet.

F.v: Soban Inayat, Håvard Haugen, Jonas Berggård Skåden og Alexander Skrede

Det ble alt i alt en veldig god helg for våre utøvere! Sandnes IL endte opp med ett gull, to sølv og en bronsemedalje.

Vi gratulerer utøvere og trenere med fantastiske resultater!