Skip to content

Sandnes IL hadde med ni utøvere på årets junior-NM i Bærum. Skader og sykdom preget dessverre oppladningen til mesterskapet, og størrelsen på troppen bar preg av dette.

Fredag:

Mesterskapets første dag startet med forsøk på 100m. I U23-klassen gikk utøverne direkte fra forsøk til finale, mens U20-klassen også måtte ha semifinale. Vi fikk alle våre seks sprintere videre fra forsøkene!
U20 kvinner: Elise Eikeland ble nummer tre, og gikk videre til finalen på tiden 12,96 (-0,2). Victoria Sørland ble også nummer tre i sitt heat, og kvalifiserte seg til semifinalen på tiden 13,02 (-0.2).
U23 menn: Jonas Beggård Skåden vant sitt forsøksheat, og gikk videre til finalen med tiden 10,81 (+0.8).
U20 menn: Alexander Skrede og Jonas Fjordholm løp i samme forsøksheat. Alexander ble nummer tre på tiden 11,15 (+1,2) og Jonas ble nummer fire på 11,18. Eskild Gjesdal Hillesund ble nummer fire i sitt heat på tiden 11,30 (+1,4). Både Eskild og Jonas gikk videre til semifinalen på tid.

I den andre semifinalene ble Jonas Fjordholm nummer seks. Han satte ny personlig rekord på tiden 11,13 (+1,3). I den tredje semifinalen ble Alexander Skrede nummer to med tiden 10,95 (+1,0), og kvalifiserte seg til finalen. Dette er andre gangen Alexander har løpt under 11,00 i godkjente vindforhold. Eskild ble nummer syv i samme semifinale med tiden 11,36.

For jentene sin del ble Victoria nummer seks med 13,07 (+0,4), og Elise ble nummer tre med 12,93 (-0,4). Begge røk dessverre ut.

I 100m-finalen i U23-klassen ble Jonas Berggård Skåden nummer tre, og tok bronse med tiden 10,81 (+0,8).
I finalen for U20 ble Alexander nummer fem med tiden 11,03 (+1,2).

Inga Rabben Reimers og Elsie Hjartholm Seger var i aksjon i kule. Elsie satte ny personlig rekord i den første omgangen med 11,75m! Dette er nesten en halv meter bedre enn sin tidligere personlige rekord. Dette ble hennes lengste støt, og hun endte på en flott fjerdeplass. Inga satte også ny personlig rekord i den tredje omgangen. Her fikk hun til et støt på 11,61m som holdt til en sjetteplass.

Dagens siste øvelse var 400m. Her løp Håvard Haugen inn til fjerdeplass i sitt heat, og kvalifiserte seg til finalen. Han løp 49,87 og var for andre gang under 50 sekunder på distansen.

Lørdag

Lørdagen startet med forsøk på 200m. Igjen fikk vi alle utøverne i U20- klassen videre til semifinale og Jonas Skåden direkte fra forsøket til finalen.
U20 menn (tre beste til semifinale): Jonas Fjordholm ble nummer tre i det første heatet på tiden 22,80 (+0,4). Alexander Skrede ble nummer tre på tiden 22,87 (+0,4) og Eskild Hillesund ble nummer fire på tiden 22,93 (+1,1) og kvalifiserte seg til semifinalen på tid.
U20 kvinner (fire beste til semifinale): Elsie Hjartholm ble nummer fire på 27,33 (-0,6). Elise Eikeland ble nummer tre på tiden 25,96 (+0,2), og Victoria Sørland ble nummer fire på tiden 26,55 (-1,0).
U23 menn: Jonas Skåden vant sitt forsøk på tiden 21,76 (+0,5).

I semifinalene for U20 var det kun Alexander Skrede som gikk videre til finalen. Han ble nummer to og satte ny sesongbeste med tiden 22,22 (+0,3). Jonas Fjordholm ble nummer seks med 22,77 (+0,1) og Eskild ble nummer åtte med 23,17 (+0,3). I kvinneklassen ble Victoria nummer fem i sin semifinale med tiden 26,34 (+0,3), Elsie ble nummer syv med tiden 27,56 (-0,1), og Elise ble nummer fire med 26,13 (-0,1).
200m-finalen går på søndag.

Inga Rabben Reimers tok Sandnes IL sin andre medalje i mesterskapet. Hun vant gull i spyd, og ble junior-norgesmester i klassen U20. Allerede i den første omgangen kastet Inga ny personlig rekord. Hun kastet 44,18m, som er en forbedring på 74 cm. Etter to døde kast i runde to og tre, kastet hun 42,03m i den fjerde omgangen. Kastet i første omgang var det ingen av konkurrentene som kunne gjøre noe med, og det ble dagens lengste! Andreplassen kastet 42,84m.

Dagnes siste øvelse var finale på 400m. Håvard Haugen løp veldig bra fra bane en, og kom inn til en flott femteplass. Tiden var 50,13.

søndag

Inga var også med på diskos. Her endte hun på en sjetteplass av hele 14 deltakere. Hennes lengste kast kom i den siste omgangen. Her fikk hun et kast på 35,79m, som er ca. halvannen meter bak sin personlige rekord.

Både Jonas Skåden og Alexander Skrede slet med småskader før finalene på 200m. Alexander hadde en kjempestart i sin finale, men måtte dessverre stoppe etter ca. 100m grunnet skade. Dette gjorde også at han ikke kunne stille i stafetten senere på dagen. Jonas kjempet seg inn til en femteplass i sin finale, og løp inn til tiden 22,31 (-3,1).

Helgens siste øvelse var 1000m stafett. Her skulle egentlig Sandnes Il stille i U20-klassen, men grunnet skade på Alexander ble det i stedet U23-klassen. Dette ble en tøff utfordring for våre unge utøvere, men de gjorde likevel en god stafett! Laget besto av Jonas Fjordholm, Eskild Gjesdal Hillesund, Jonas Beggård Skåden og Håvard Haugen. De ble nummer tre i sitt heat på tiden 1,57,65,