Skip to content

Vi hadde med 17 utøvere til årets Ungdomsmesterskap(UM) som ble arrangert i Trondheim. Det ble en fantastisk helg for våre utøvere og trenere! Totalt ble det 22 medaljer, ni gull, seks sølv og syv bronse, i tillegg til mange personlige rekorder!

Fredag

Fysioterapeut Morten Fjeldstad (fra Robust) passer på at utøverne er klare til dyst

På mesterskapets første dag hadde vi Inga Rabben Reimers i aksjon på kule i klassen J-17. Hun satte ny personlig rekord i det femte forsøket med et støt på 13,30m som holdt til en flott sølvmedalje.

100m:
G-15: Memarthaen Nalliah gikk videre fra forsøket. I semifinalen satte han ny personlig rekord med tiden 11.82 (+1.7). Dette holdt til femteplass i heatet.
G-16: Eskild Gjesdal Hillesund gikk videre fra forsøket til finalen. Her ble han nummer seks med tiden 11,50 (+0.0)
G-17: Alexander Skrede og Jonas Fjordholm gikk begge videre til finalen. I finalen tok Jonas bronse med tiden 11,15 (personlig rekord) og Alexander tok sølv med tiden 11,10 (+1.0).
G-18/19: Gaute Humstad Aasmo gikk videre fra forsøket med tiden 11.50 (+0.7). Han forbedret denne tiden med ett hundredel i semifinalen og tangerte sin personlige rekord, men ble slått ut.
J-16: Victoria Sørland gikk videre til finalen. Her ble hun nummer seks med tiden 12,89 (+1.1).
J-17: Selma Ims satte personlig rekord i forsøket med 12.20 (+0.5) og gikk videre til finalen. Elise Eikeland gikk også videre med tiden 13.00 (+0.4). I finalen vant Selma en overlegen gullmedalje på 12.09 (+1.2) og forbedret sin personlige rekord ytterligere. Elise ble nummer seks på tiden 12.96.
J-18/19: Helen Solheim Volden røk ut i forsøket med tiden 13.59 (+2.1)

Elise Eikeland i aksjon

G17 400m: Håvard Haugen løp inn til gull på tiden 50.17, over sekundet bak andreplassen! Dette er Håvard sitt nest beste løp noensinne på distansen.
G18-19 3000m: Benjamin Storm Rettore ble nummer fem med tiden 8.29.31.
G18-19 110m hekk: Sondre Humstad Aasmo løp inn til sølvmedalje på tiden 15.99 (+0.6).
G18-19 lengde: Gaute Humstad Aasmo tok bronse med et hopp på 6.53 (+0.0). Dette var ny personlig rekord med 19 cm! Sondre Humstad Aasmo ble nummer ni med et hopp på 5.67 (+0.0)

J15 tresteg: Eline Soma sitt lengste hopp kom i den den femte omgangen da hun hoppet 10.03 (-1.1). Hun ble nummer syv.
J17 100m hekk: løp Selma Ims inn til nok en gullmedalje. Hun vant på tiden 13.96 (+0.5), kun tre hundredeler bak sin personlige rekord.
J18-19 400m: Helen Solheim Volden ble nummer fem i sitt heat med tiden 1.03.57.

Selma Ims vant fire av fire mulige gull i helgen

Lørdag

Selma Ims fortsatte gullsankingen på mesterskapets andre dag. Hun hoppet 5.77 (+1.4) i lengdekonkurransen og vant gull. Selma hadde de tre lengste hoppene i finalen og var over 30 cm foran andreplassen.

200m (finalene gikk på søndag).
G15: Memarthaen Nalliah satte personlig rekord i forsøket  23.88 (+0.5). I finalen ble han nummer åtte med 24.37 (-0.3).
G16: Eskild Gjesdal Hillesund gikk videre til finalen. Her ble han nummer seks med tiden 23.11 (+0.5).
G17: Jonas Fjordholm og Alexander Skrede ble nummer en og to i forsøket og gikk til finalen. I finalen tok Alexander sølv med tiden 22.32 og Jonas bronse med tiden 22.74 (+0.0). Jonas satte ny personlig rekord i forsøket, og forbedret denne i finalen.
G18-19: Gaute Humstad Aasmo gikk videre fra forsøket. I semifinalen satte han ny personlig rekord med tiden 22.99 (+0.6) og ble nummer seks i heatet.
J16: Victoria Sørland vant sitt forsøksheat og gikk videre til finalen. Her ble hun nummer seks på tiden 26.70 (+0.8).
J17: Elise Eikeland vant sitt forsøk og gikk videre til finalen. I finalen tok hun sølv på tiden 25.87 (+1.3), kun 2 hundredeler bak gullvinneren.
J18-19: Helen Solheim Volden ble nummer seks i sitt forøk med tiden 28.14 (+1.0). Elsie Hjartholm Seger ble nummer seks i sitt forsøk med tiden 27.13 (+0.8).

Alexander Skrede og Jonas Fjordholm tok tre medaljer hver i UM

J15 høyde. Eline Soma tok bronse med et hopp på 1.54m som er ny personlig rekord.
J17 høyde: Andre Igeltjørn Lyngholm sitt beste hopp var på 1.50m. Hun ble nummer fire i konkurransen.
J17 spyd: Inga Rabben Reimers vant gull med et kast på 47.60! Hun lå på andreplass helt frem til siste omgang, der hun leverte dagens lengste kast.
J18-19 kule: Elsie Hjartholm Seger fikk bronse med et støt på 11.29m, som er ny personlig rekord.

G17 300m hekk: Håvard Haugen løp inn til nok et gull på tiden 40.10! Dette var også en ny personlig rekord for Håvard. Lucas Grimstad Nilsen var også tilbake etter et lengre skadeopphold. Han ble nummer fire, og satte også ny personlig rekord!
G18-19 tresteg: Gaute Humstad Aasmo tok en flott bronsemedalje med 13.22m (-1.7). Dette var personlig rekord med 39 cm!
Søndag

Søndag

J17 diskos: Inga Rabben Reimers tok sitt andre gull med et kast på 37.21m. Hun fikk sitt lengste kast i andre omgang, og dette er også personlig rekord.
J17 300m hekk: Selma Ims tok sitt fjerde gull! Hun satte ny personlig rekord med 59 hundredeler og vant klart. Elise Eikeland tok bronse på tiden 45.10. Selma forbedret mesterskapsrekorden med halvsekundet og er nummer to i 17-årsklassen i Norge gjennom alle tider, bak Andrea Rooth.
J18-19 høyde: Elsie Hjartholm Seger ble nummer fem med et hopp på 1.45m.

Mesterskapets siste øvelse var 1000m stafett. Her tok guttene gull på tiden 1.57.39! Laget besto av :Eskild Gjesdal Hillesund (100m), Jonas Fjordholm (200m), Alexander Skrede (300m) og Håvard Haugen (400m).

Jentene tok sølv med tiden 2.17.76! Laget besto av: Elsie Seger (100m), Victoria Sørland (200m), Elise Eikeland (300m) og Selma Ims (400m).