Skip to content

Christina Ingebrigtsen og Marcus Richter vant 10 KM

Nydelige dag og gode forhold under Sandnesløpet. Frew ledet halvmaraton fra start til mål. Han vant på tiden 1.08.03, og viste at formen er god. Løpet ble lagt inn som en del av ukens trening, derfor skulle han løpe i kontrollert tempo. Frew fikk sølv på NM i halvmaraton i samme løypen i 2019 med 1.06.29. Andremann i dagens konkurranse, Reidar Austerheim fra Vikedal, viste lovende takter. Han fulgte Frew nesten i 5 km. Sluttiden hans ble 1.13.14. Sandnes sin tidligere internasjonale stjerne på 3000 m hinder, Bjørnar Ustad Kristensen, ble nummer tre på 1.15.15. Han har trent bedre til årets løp, og forbedret tiden fra i fjor med 3 minutter. Bjørnar imponerer med å være et stort forbilde for utøvere i Sandnes IL og sine elever på Wang Videregående. Mange toppløpere velger å holde seg borte fra konkurranser etter å ha lagt opp.  Dameklassen ble vunnet av Melinda Frigstad fra Kvinesdal med 1.29.37 foran Elisabeth Knudsen GTI med 1.30.14, Tanja Lunde Johansen fra Sandnes løp inn til flott tredjeplass 1.36.07.

På 10 km ble det seier til Sandnes både for kvinner og menn. Christina Ingebrigtsen vant på gode 41.13 foran Mette Fredriksen Jørpeland med 42.18 og Maja Tytlandsvik Berg med 44.01. I klassen for menn ble det en spennende kamp der Sandnes sine løpere tok de fem første plassene for menn. Orienteringsløperen Marcus Richter fra Sandnes sikret seieren etter en sterk avslutning på tiden 34.39. Morten Grønbech opparbeidet seg tidlig en klar ledelse, men måtte gi tapt med fattige tre sekunder i mål. På tredjeplass fulgte den gode veteranen Øystein Wergeland med 34.54. Han har løpt maraton på 2.29 ! Sivert Hebnes kjempet også i tetgruppen, og var ikke langt bak på 4. plass, og broder Jan Erik Wergeland tok femteplassen.

Ungdommene fra Bjerkreim IL og Sandnes IL var best på 5 km i kvinneklassen. Marie Svela vant med tiden 21.34 foran lillesøsteren Leonora Svela med 22.20. Selma Kohlflåt Sandnes IL ble nummer tre på den fine tiden 22.41.  Bak der igjen fulgte 4 unge Sandnesløpere. På fem kilometer for menn ble det seier til Undheim IL med Heine Fjellhaug (opprinnelig fra Askøy) på tiden 17.32 foran Sandnes IL sin gode løper Brian Sebastian Ahmadi  som avsluttet sterkt. Han satte ny klar bestetid med 17.53. Nykommeren Kibrom Tewelde fra Spirit ble nummer tre med tiden 18.51. Merknad: 5 kilometerdistansen er ikke lik 5 km, men er ca. 5,280 km.