Skip to content
  1. Vi nærmer oss et nytt år, og det er da på sin plass oppsummere hva som har skjedd denne høsten. 

Dessverre endte 2021 som det startet, med restriksjoner og strenge smitteverntiltak. Vi krysser fingrene for at vi kan gjenoppta normal trening for alle grupper i januar, og avholde stevner som vanlig. 

Hvis vi ser på høsten 2021, har den vært preget av fantastiske sportslige prestasjoner! Det toppet seg den 7. august da Jakob Ingebrigtsen løp inn til et historisk OL-gull. Her samlet vi 800 personer (maks antall pga. restriksjoner) på Sandnes stadion som så løpet direkte på storskjerm. Dette var en prestasjon som for alltid vil være en del av Sandnes IL sin historie, og det var flott å få dele dette med så mange på Sandnes stadion. Jakob har også dominert Diamond League-stevnene i år. Med fire førsteplasser på fire ulike distanser viste Jakob at han var verdens beste mellomdistanseløper i 2021! Året ble toppet med et EM-gull i terrengløp i desember. 


Jakob Ingebrigtsen med Kongepokalen

Sandnes IL har virkelig markert seg på i nasjonale mesterskapene. På UM (Ungdomsmesterskapet) ble det hele 19 medaljer. Her var det flere som leverte personlige rekorder, og det ble også en mesterskapsrekord på 1000m stafett for guttene. SI tok også hele åtte medaljer i junior-NM. I Hovedmesterskapet ble det tre gullmedaljer og en sølvmedalje. Dette viser at det arbeides svært godt blant trenere og utøvere på våre satsningsgrupper. Det har i tillegg vært et ras av lagsrekorder. Totalt var det 49 nye bestenoteringer for Sandnes IL, som er helt fantastisk! I den nasjonale lagserien ble SI nummer to i herreklassen og damene rykket opp til den øverste divisjonen. 

Sandnes IL har fått hele syv utøvere på landslag for 2022:
Seniorlandslag: Jakob Ingebrigtsen, Filip Ingebrigtsen, Henrik Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås
U-20: Nora Haugen og Benjamin Rettore
U-23: Jonas Berggård Skåden

UM 2021

SI har gjennom hele 2021 vært en svært viktig bidragsyter for at regionens friidrettsutøvere har fått et konkurransetilbud. Vi har avholdt nærmere 20 stevner, som er en utrolig prestasjon med tanke på omstendighetene. Det var på våren spesielt utfordrende med tanke på skiftende restriksjoner og tiltak, som har gjort arrangementene uforutsigbare. Vi har på tross av dette fått gjennomført et imponerende antall stevner. Det var også godt å endelig få avholde stevner for de yngste, og det var fantastisk å se idrettsgleden de viser! Der var også flere av de yngre utøverne som fikk reise til Haugesund for å delta på både Gassco-lekene og Lerøy-lekene. 

På mosjonsløpene vi avholder har det også vært rekorder. Vi satte i år deltakerrekord på Sandnesløpet og Hanatrappene opp. Dette er to mosjonsløp som vi kommer til å fortsette å satse videre på, og forsøke å gjøre enda større. Vi hadde totalt 1300 påmeldte til Sandnesløpet, og 306 påmeldte til Hanatrappene Opp. Sandnesløpet er nå det nest største løpet i vår region! For mer informasjon om neste års løp, se her: Sandnesløpet 

Vi vil avslutningsvis takke alle våre trenere og frivillige som bruker mangfoldige timer av sin fritid på Sandnes IL. Dere er den viktigste grunnen for at våre medlemmer har et så godt og trygt treningstilbud, og et rikt konkurransetilbud. Uten dere ville vi ikke vært i nærheten av det vi holder på med, og vi er veldig glade for at dere er med i vårt lag! Takk også til våre sponsorer og samarbeidspartnere. Støtten dere bidrar med gjør det mulig for oss fremme aktivitet for alle våre medlemmer og byens innbyggere. 

Vi ønsker dere alle en god jul og et godt nytt år! Og så gleder vi oss til 2022!

Search