Skip to content

Friidrettsgruppen i Sandnes idrettslag stilte med 30 utøvere til start under Tyrvinglekene i Bærum i helgen. Stevnet er det største i Norge med over 3000 deltakere, der aldersspennet er fra 13 år og opp til seniorklassen.

Mange av Norges beste utøvere stilte til start i årsklassene, og utøverne fra Sandnes bet godt i fra seg. Sandnes idrettslag har de siste årene gjort det sterkt i løpsøvelser, men det kommer nå flere talenter i både hopp og kastøvelsene.

Lucas Grimstad Nilsen (G14) vant høydekonkurransen med et hopp på 1,70, mens Elise Eikeland(J14) vant trestegs konkurransen med et hopp på 11,12. Selma Ims (J14) vant lengdekonkurransen med et hopp på 5,18 m.

Håvard Haugen (G14) vant diskos og kule konkurransen i med kast på 40,74 m og  10,97 m, mens han også tok 2. plass i slegge med 31,22 m.

Nora Haugen (J16) kom til finalen på 100 m, og løp inn på 12,47. Nora tok 2. plass på 200 m med 25,14, og 3. plass på 400 m med 59,49.

For første gang i historien hadde Sandnes IL med en parautøvere under Tyrvinglekene. Sofie Østerbø Jansen bruker en løpesykkel, og klokket inn til 27,40 på 100 m.

I kvinneklassen tok Astrid Mangen Ingebrigtsen en sterk 2. plass med tiden 11,79 kun ett hundredel bak Helene Rønningen, mens Vilde Humstad Aasmo i samme finale heat løp inn til 7. plass med tiden 12,16.

Emilie Sandberg (J18/19) vant 100m hekk med tiden 14,52, mens Agathe Holtan Wathne tok en 2. plass i seniorklassen på 100 m hekk med 13,81.

Tomasz Siemieniuch vant B finalen på 100 m med 11,03.

Elise Eikeland som hoppet 11,12 i tresteg

Sandnes idrettslag har en rekke raske yngre gutter, og stafettlaget i G14 slo alle og vant dermed stafetten på 4*60 meter med klar margin med tiden 29,09, foran arrangør klubben IL Tyrving. Tiden holdt til ny kretsrekord.