Skip to content

Det var gode løpsforhold under det årlige Parkløpet, som Sandnes Idrettslag arrangerte for 35. gang i Sandvedparken. Det var vårlig i været, men flaggene stod til tider rett ut , og løperne merket motvinden godt fra start og ut mot Ganddal.  Noen partier skjermes litt av omkringliggende vegetasjon.  Tilsvarende fikk løperne vinden i ryggen på tilbaketuren.

Unge Narve Gilje Nordås  fra Sandnes Idrettslag løp enormt raskt , og satte ny sterk løyperekord med 20.41,6 mens lagvenninnen Christina Toogood vant kvinneklassen med 25.23,3, og senket sin løyperekord fra i fjor med 20 sekunder i Parkløpets 7 km lange løype. Bjørnar Ustad Kristensen hadde den gamle rekorden for herrer på 20.58.  I 2015 løp Henrik Ingebrigtsen på 20.38, men da løp han 93 meter kortere.  Narve overgikk  altså selveste Henrik Ingebrigtsen på lørdag.  Målinger på treningene viser også at Narve er i kjempeform. Veldig spennende. Nummer to i klassen for herrer ble Christopher Rettedal Fardan fra Sandnes IL med 23.35.8. I kvinneklassen ble den unge juniorløperen Freya Mjølsnes fra IL Skjalg nummer to med 25.59,4.

Sandnes-løperne Ingrid Ingebrigtsen (13) og Benjamin Rettore (15) overbeviste, og  vant Mini-Parkløpet (1,975 km) med stor margin. Tiden ble  7.10,7 og 6.15,8.

Nest best ble Emil Harestad fra IL Skjalg med 7.20,7 og Ane Bakstad Andreassen fra IL Skjalg med 7.58,5.

Totalt deltok 168 deltagere av ialt 179 påmeldte.

331 bilder fra dagens løp finner du her.

VInnerne i årets Parkløp i sammen med æresmedlem Kristian Bøe.

Search